Χριστούγεννα: Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο στις γιορτές

26-12-2018

Τα Χριστούγεννα είναι για πολλούς μια περίοδος άγχους. Κάτι οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, κάτι το άγχος, κάτι τα προβλήματα που έχουμε έτσι κι αλλιώς… Γιατί όμως τα Χριστούγεννα τσακωνόμαστε πιο εύκολα; Τι φταίει; Μια έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δίνει την απάντηση.

Οι ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στο Tallahassee των Ηνωμένων Πολιτειών, συγκέντρωσαν 107 παντρεμένα ζευγάρια. Ζήτησαν από τους συζύγους να βάλουν καρφίτσες ο ένας στην κούκλα βουντού του άλλου.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, όσο πιο χαμηλό ζάχαρο είχε κάποιος, τόσες περισσότερες καρφίτσες έβαζαν στην κούλα βουντού του συντρόφου του. Μάλιστα, αυτοί με τα χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα έβαλαν σχεδόν τις μισές καρφίτσες από τους υπόλοιπους.

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Οι ειδικοί λένε πως αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός πως ο εγκέφαλος χρειάζεται μεγάλες ποσότητες γλυκόζης για να λειτουργήσει σωστά. Όταν λοιπόν λείπει γλυκόζη από τον οργανισμό, ο εγκέφαλος μπορεί να μην λειτουργεί σωστά και να κάνει τον άνθρωπο πιο ευέξαπτο και επιθετικό.

Όπως λένε βέβαια οι ερευνητές ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ανεκτικότητα στο ζάχαρο και αυτό που μπορεί για κάποιον να είναι έλλειψη ζαχάρου, για κάποιον άλλον να είναι το κατάλληλο επίπεδο ζαχάρου. Όλα εξαρτώνται από το τι τρώμε και τι πίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γιατί ένας στους τρεις ηλικιωμένους φοβάται τα Χριστούγεννα;