Οργασμός: Γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να προσποιείται

28-12-2018

Είναι εκπληκτικό το ποσοστό των γυναικών που προσποιούνται τον οργασμό. Φτάνουν και το 80%. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί για κάθε γυναίκα.

Γιατί λοιπόν οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό;
– Να μην στενοχωρηθεί εκείνος ως εραστής αλλά και ως σύντροφος
– Να μην θεωρηθούν «ψυχρές και ανοργασμικές»
– Να μην απατηθούν από τον σύντροφο που θα αναζητήσει μία πιο …θερμή γυναίκα
– Να κρύψουν την πιθανή σεξουαλική τους απειρία
– Να κρύψουν την πιθανή σεξουαλική τους δυσλειτουργία
– Να μην πάρει πολύ χρόνο και τους …πάρουν είδηση τα παιδιά για παράδειγμα…
– Να …ξεμπερδεύουν από ένα βαρετό και αδιάφορο σεξ
– Να …ξεμπερδεύουν από ένα «κακό σεξ»
– Να …ξεμπερδεύουν από ένα ανεπιθύμητο σεξ

Και γιατί μια γυναίκα πρέπει να σταματήσει να το κάνει;
Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι πως μία γυναίκα που προσποιείται τον οργασμό συστηματικά, φαίνεται πως μέσα της κρύβει έντονη ανασφάλεια. Θεωρεί πως το αν θα κρατηθεί η σχέση της ή όχι, εξαρτάται μόνο από αυτό.
Επίσης, με αυτό τον τρόπο, φαίνεται να εστιάζει περισσότερο στο πόσο «άνδρα» τον κάνει και αν δεν νιώσει εκείνος πόσο καλός εραστής είναι, τότε θα αναζητήσει κάποια άλλη που θα τον επιβεβαιώσει σεξουαλικά. 

Μπορεί λοιπόν ένας προσποιητός οργασμός κάποιες φορές να μην είναι και τόσο κακός, αν βέβαια γίνεται αραιά, είναι όμως δείγμα μιας προβληματικής σχέσης:
* με τον εαυτό της κάθε γυναίκας
* με τον σύντροφό της…

… εφόσον από τη μία δεν βοηθάει να βελτιωθεί το πιθανό πρόβλημα, είτε έχει να κάνει με το πώς η ίδια βλέπει τον εαυτό της, την γυναικεία της εικόνα, το σώμα της, τη στάση της ως προς το σεξ, την αίσθηση της γυναικείας προσφοράς αλλά και ικανοποίησης, τα πιθανά ταμπού και στερεότυπα και…και…και… και από την άλλη η ελευθερία του λόγου της και της έκφρασής της (λεκτικής, συναισθηματικής αλλά και …σεξουαλικής) και το πώς η ίδια αισθάνεται μέσα στη σχέση με έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεται το κρεβάτι της, όχι όμως και την …ψυχή της! Αποτέλεσμα, η κατάσταση να παραμένει ίδια και να μην απολαμβάνουν εξίσου και οι δύο σύντροφοι το σεξ, έτσι όπως θα μπορούσαν!

Και αν αυτό δεν είναι ένδειξη κακής επικοινωνίας ανάμεσά τους, τότε τι είναι; Με το να «μην μοιράζεται» το ζευγάρι και να μην ανοίγεται ο ένας στον άλλον, σημαίνει πως αργά ή γρήγορα θα έρθει η απομάκρυνση και η ψυχρότητα ανάμεσά τους, εφόσον όταν γίνει αντιληπτό – γιατί κάποια στιγμή θα γίνει – είτε θα το αποσιωπήσουν και πάλι, είτε θα υπάρξει έντονος θυμός από εκείνον που θα πιστέψει πως δεν τον θέλει αλλά το κάνει μαζί του για …ευνόητους λόγους!

Αλήθεια, εσείς πώς θα νιώθατε αν ανακαλύπτατε μετά από καιρό πως ο σύντροφός σας λέει ψέματα σε ένα θέμα ή …προσποιείται στον οργασμό του; Ναι, και ο άνδρας μπορεί να προσποιηθεί… Θέλετε λοιπόν μία σχέση υποκριτική ή μία σχέση που στηρίζεται στο «μαζί» και στην ειλικρίνεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Ο οργασμός αυξάνει την πιθανότητα σύλληψης