Δεύτερη έρευνα στο …άδειο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη με εισαγγελική εντολή

03-01-2019

Έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 οι αρμόδιοι εισαγγελείς, λίγες ημέρες μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγωγή του, σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του κ. Μανιαδάκη, το οποίο όμως είναι άδειο, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο κος Μανιαδάκης, είχε ειδοποιήσει τις δικαστικές αρχές ότι επρόκειτο να μετακομίσει στη Μαδρίτη μαζί με την οικογένειά του, όπου είχε βρει εργασία σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία.

Έρευνα όμως πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι όπου φιλοξενείται ο κος Μανιαδάκης απ’όπου μεταφέρθηκαν υπολογιστές προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία που να σχετίζονται, με τις υπό διερεύνηση δωροδοκίες της Novartis. Παράλληλα, μάλιστα με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη για παθητική δωροδοκία, η σχετική δικογραφία χρεώθηκε στην ανακρίτρια Μαρίνα Μπόζνιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μανιαδακης δήλωσε στην δικαστική λειτουργό, μέσω του συνηγόρου του, ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.