Σεξ: Αυτές είναι οι 3 τροφές που το κάνουν καλύτερο

07-01-2019

Η ερωτική διάθεση είναι περίεργη. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι την αυξάνει και τι μπορεί να την ρίξει. Οι παράγοντες είναι πολλοί και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τώρα, Αμερικανοι επιστήμονες εστιάζονται στην διατροφή.

Η Jennifer R. Berman, MD, διευθύντρια του κέντρου Berman Women’s Wellness Center στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών λέει πως «έρευνες μας δίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς κάποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στις τροφές μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική εμπειρία του ζευγαριού».

Ποιες είναι όμως αυτές οι τρεις τροφές;

Αμύγδαλα:
Τα αμύγδαλα έχουν διεγερτική δράση και συμβάλλουν στη γονιμότητα. Όπως και τα σπαράγγια, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε αρκετά ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Ο ψευδάργυρος ιδιαίτερα ενισχύει τη λίμπιντο και την ερωτική επιθυμία, επισημαίνει η ειδικός.

Ρόκα
Η πικάντικη ρόκα είναι γνωστή από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. για τη συμβολή της στην ερωτική διάθεση. Σήμερα, ερευνητές αποκαλύπτουν πως τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αφθονία σε αυτό το σαλατικό είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική υγεία ενώ, επιπλέον, εμποδίζουν την απορρόφηση ορισμένων περιβαλλοντικών ρύπων που πιστεύεται πως επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική διάθεση.

Αβοκάντο
Οι Αζτέκοι αναφέρονταν στα αβοκάντο ως όρχεις, εξαιτίας του σχήματός τους, και τα θεωρούσαν αφροδισιακές τροφές. Σήμερα υπάρχουν και επιστημονικά τεκμήρια: Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λιπαρά οξέα συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και των αρτηριών. Οτιδήποτε κρατά υγιή την καρδιά και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνει την ερωτική διάθεση και την επίδοση στο κρεβάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: 5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τον οργασμό