Τάκης Γεωργακόπουλος στο healthview.gr: Εντός ημερών η ηλεκτρονική ιατρική γνωμάτευση για τα Κέντρα Αποκατάστασης

10-01-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Θέμα ημερών, ίσως ακόμη και εβδομάδας, είναι η ανάρτηση της ηλεκτρονικής ιατρικής γνωμάτευσης παραπομπής ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας (ΚΑΑ) όλης της χώρας.

Αυτό δηλώνει το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου στο healthview.gr ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, ο οποίος επισημαίνει μάλιστα ότι “τέσσερα χρόνια ορίζουμε ηλεκτρονική ιατρική γνωμάτευση για παραπομπή στα ΚΚΑ και τα ΚΑΑ εμποδίζουν τη διαδικασία. Αυτή τη φορά θα εφαρμοσθεί!”.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα γραπτή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας (ΕΚΑΕ) Χρήστου Βιρβίλη, η οποία ανέφερε τα εξής:

“Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ως ‘πειραματόζωα’. Με νέα του οδηγία που σήμερα αναρτήθηκε στο website του Οργανισμού, υποχρεώνει την συμπλήρωση Ηλεκτρονικά ιατρικής γνωμάτευσης για την παραπομπή ασφαλισμένου σε ΚΑΑ, όμως καμία Ηλεκτρονική Ιατρική γνωμάτευση δεν είναι αναρτημένη στο σύστημα. Κανένας δε γνωρίζει ποια είναι αυτή η ηλεκτρονική γνωμάτευση. Καμία Επιστημονική εταιρεία δε ρωτήθηκε σχετικά με το ιατρικό περιεχόμενο της. Παρ’ ότι παλαιότερα το περιεχόμενο της όποιας Ηλεκτρονικής γνωμάτευσης τύχαινε της έγκρισης του Δ.Σ. του Οργανισμού, τώρα ουδείς γνωρίζει κάτι σχετικά. Εν όσω η ηλεκτρονική γνωμάτευση προβλέπεται στο νέο ΕΚΠΥ για όλη τη δευτροβάθμια περίθαλψη πουθενά δεν έχει εφαρμοστεί”.