Προσδόκιμο ζωής: Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που μας κάνουν να ζούμε περισσότερο

14-01-2019

Ποιος θέλει να ζήσει για πάντα ρωτούσαν οι Queen σε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια τους. Η αλήθεια είναι πως όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια μακρά και υγιή ζωή και να ζήσουμε… αν όχι για πάντα… για πολλά, πολλά χρόνια.

Όπως έδειξε μια μελέτη που έκαναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν λοιπόν 5 συνήθειες που μπορούν να μας χαρίσουν παραπάνω χρόνια ζωής.
Έως και 14 χρόνια για τις γυναίκες και έως και 12 χρόνια για τους άντρες.

Οι πέντε αυτές συνήθειες, όπως υποστηρίζει η μελέτη του Harvard T.H. Chan School of Public Health, είναι:
Η σωστή διατροφή
Η συστηματική γυμναστική
Η διατήρηση ενός υγιούς σώματος
Να μην καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ
Να μην καπνίζεις
Οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία 34 ετών που αφορούσαν 78.865 γυναίκες και τα στοιχεία 27 ετών που αφορούσαν 44.354 άντρες.

Εστίασαν σε πέντε παράγοντες, το κάπνισμα, δείκτης μάζας σώματος, τουλάχιστον 30 λεπτά γυμναστική την ημέρα, μικρή κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή ένα ποτήρι κρασί για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες, και μια υγιεινή διατροφή), που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία μας και να κάνουν τη διαφορά.

Για τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και υιοθέτησαν αυτές τις συνήθειες, οι ερευνητές εκτίμησαν πως κέρδισαν 14 ακόμη χρόνια ζωής. Οι άντρες κέρδισαν 12 χρόνια σε σχέση με όσους δεν ακολούθησαν τις πέντε παραπάνω συνήθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η παρέα του σκύλου μας χαρίζει χρόνια ζωής