Στρες: Αυτά είναι τα 3 σημάδια πως καταστρέφει το δέρμα σας

15-01-2019

Συνήθως το δέρμα είναι το πρώτο που πληρώνει το άγχος μας αφού τα περισσότερα ψυχοσωματικά από το άγχος εμφανίζονται εκεί. Ποια είναι όμως τα αυτά τα 3 σημάδια που δείχνουν πως το στρες έχει αρχίσει να καταβάλλει το δέρμα μας;

Το δέρμα έχει τον τρόπο του να μας προειδοποιεί για το άγχος. Πως με αυτά τα 5 συμπτώματα.
– Εμφάνιση σπυριών σε διάφορα σημεία του προσώπου ακόμα και έναρξη ή έξαρση της ακμής
– Έντονη ξηροδερμία
– Αυτοάνοσες δερματικές ασθένειες

Όπως αναφέρουν ειδικοί, το στρες δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επίσης, κατά την περίοδο έντονου στρες αυξάνεται η παραγωγή κορτιζόλης και άλλων ορμονών, οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό και πιο επιρρεπές σε ακμή.

Διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία παρουσιάζουν έντονη αύξηση στις ημέρες μας είναι ενδείξεις έντονου στρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψωρίαση ή και άλλες παθήσεις, όπως η ακμή ή μερικά μικρά κόκκινα σπυράκια διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του προσώπου ή και του σώματος.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το έντονο στρες ξεσπούν με συνήθειες όπως να τρώνε τα νύχια τους ή να δαγκώνουν τα χείλη τους, σε σημείο που ματώνουν.

Αν αισθάνεστε ότι έχετε έντονο στρες και μάλιστα αντιμετωπίζετε ένα από τα παραπάνω προβλήματα στο δέρμα σας, τα οποία δεν επουλώνονται ή επιμένουν να επανέρχονται, τότε πρέπει να δείτε πώς θα χειριστείτε το άγχος.

Καλό είναι να μην αμελείτε το δέρμα σας. Ακόμα και αν είστε κουρασμένοι ή έχετε έντονο στρες προσπαθήστε να το φροντίσετε και να του προσφέρετε την περιποίηση που του αξίζει.
– Εντάξτε στην καθημερινότητά σας την άσκηση, βοηθάει στο στρες.
– Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά.
– Απομακρυνθείτε από οτιδήποτε σας αγχώνει στη ζωή σας.
– Αναζητήστε βοήθεια από ειδικούς, μιλήστε μαζί τους και πείτε όλα όσα σας απασχολούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Δέρμα: Οι 3 τροφές που καταστρέφουν την επιδερμίδα