Δημήτρης Βαρνάβας: Να αλλάξει άρδην το εφημεριακό καθεστώς των νοσοκομείων του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο

17-01-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Επείγουσα έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να επιταχύνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αλλαγή του εφημεριακού καθεστώτος για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου, απευθύνει το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr:

“Η εφημερία των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου πάσχει. Πρόκειται για ομόφωνη διαπίστωση όλων των ιατρικών φορέων εδώ και μία εικοσαετία. Τη διαπίστωση δεν αμφισβητεί ούτε το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει εκκινήσει ενέργειες, χωρίς όμως να έχουν τελεσφορήσει μέχρι στιγμής ώστε ν΄ αλλάξει το τοπίο.

Μιλάμε για την ολοκλήρωση της προκήρυξης των 528 θέσεων μόνιμων γιατρών στα αυτόνομα ΤΕΠ Νοσοκομείων, αλλά και τη συνολική αναδιάρθρωση των συγκροτημάτων εφημερίας, ώστε να γίνεται έγκαιρη και ορθή διαλογή των περιστατικών.

Μιλάμε για κάτι ακόμη: για την ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τη λειτουργία των ΤΟΜΥ και των ΚΥ Αστικού Τύπου, τα οποία θα αποσυμφορήσουν την εφημερία των Νοσοκομείων από περιστατικά τα οποία δεν χρειάζεται ούτε καν να προσεγγίσουν σε Νοσοκομείο.

Πρόκειται για πράγματα γνωστά τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και στους συνδικαλιστές εκείνους που -λόγω των επικείμενων εκλογών της ΕΙΝΑΠ- σήκωσαν ψηλά το ζήτημα με βαρείς χαρακτηρισμούς και κατάρες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει στο προσεχές διάστημα να πιέσει ασφυκτικά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κρίσεις και να γίνουν οι προσλήψεις των 528 γιατρών στα ΤΕΠ και παράλληλα να συγκαλέσει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε ν αλλάξει άρδην το εφημεριακό του Λεκανοπεδίου”.