Στη βουλή τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για τις κλινικές και τους νέους δείκτες συνταγογράφησης

30-01-2019

Στη βουλή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις ιδιωτικές κλινικές αλλά και νέους δείκτες για τη συνταγογράφηση φαρμάκων. Ήδη οι εμπλεκόμενοι κλάδοι είναι σε ετοιμότητα ενώ έχουν ξεκινήσει συναντήσεις τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και με τους εποπτευόμενους φορείς, ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα πραγματοποιήθηκε η Ετησία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέων συμβάσεων συνεργασίας βάσει του νέου ΕΚΠΥ, καθώς και οι αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο.

Στη Συνέλευση ξεκίνησε έγινε και παρουσίαση των Ιδιωτικών ΚΕΝ για την κοστολόγηση των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων βάσει του πραγματικού κόστους και ενός βιώσιμου ποσοστού κέρδους για την Κλινική και για την Ιατρική ομάδα.

Με βάση τα ιδιωτικά ΚΕΝ θα δημιουργηθεί πακέτο υπηρεσιών που θα προωθεί ως νέο ασφαλιστικό προϊόν. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας με τις Ασφαλιστικές εταιρίες, που θα προωθήσουν το νέο ασφαλιστικό προϊόν, με στόχο, μέχρι το Πάσχα, να ξεκινήσει η συνεργασία με Κλινικές που θα διακρίνονται για την ποιότητα των υπηρεσιών τους, το επίπεδο του εξοπλισμού τους αλλά και του προσωπικού τους και την παροχή ασφαλών και αποδοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.

Στον τομέα του φαρμάκου, οι φαρμακευτικές εταιρίες τηρούν στάση αναμονής για τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο.