Παχυσαρκία: Οι ελεύθερες μητέρες έχουν πιο παχύσαρκα παιδιά

14-02-2019

Πολλές γυναίκες, για τον έναν ή τον άλλον λόγο αναγκάζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μόνες τους. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως αυτές οι ελεύθερες μητέρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν παχύσαρκα παιδιά. Και η εξήγηση θα σας εκπλήξει.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν το Δείκτη Μάζα Σώματος 1.000 παιδιών απο την Χιλή όταν ήταν 5, 10, 15 και 21 ετών.
Η Χιλή είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής με το μεγαλύτερο πρόβλημα παιδικής παχυσαρκίας και οι ειδικοί θέλησαν να ερευνήσουν τα αίτια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Childhood Obesity.
Η επικεφαλής της έρευνας Dr. Patricia East και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που μεγάλωναν μόνες τους τα παιδιά τους, δηλαδή χωρίς σύζυγο, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν παιδί με παχυσαρκία. 

Και ποια είναι η εξήγηση που δίνουν; Διπλή!
Από την μια η έλλειψη του πατέρα σημαίνει λιγότερη ενασχόληση με τα αθλήματα για το παιδί και από την άλλη οι γυναίκες που έχουν χωρίσει ή έχουν χάσει τον σύζυγο τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν κατάθλιψη. Κάτι που επίσης οδηγεί την μητέρα… και κατ΄επέκταση το παιδί, σε περισσότερο φαγητό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Παιδί: Πως η προσωπικότητα της μητέρας επηρεάζει τις ικανότητες του