Η AbbVie στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Με ομιλία του Πασχάλη Αποστολίδη

28-02-2019

Στην πρόσκληση του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς η AbbVie δηλώνει ενεργά παρούσα. Με κεντρικό μήνυμα «Η φαρμακευτική καινοτομία είναι το μέλλον σήμερα», ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Πασχάλης Αποστολίδης θα μιλήσει για την ψήφο εμπιστοσύνης της AbbVie στην ελληνική οικονομία μέσα από την επιλογή της εταιρείας να εγκαταστήσει στην Ελλάδα τον κόμβο κλινικής έρευνας για 12 χώρες της νότιας Ευρώπης.

«Η φαρμακευτική καινοτομία αλλάζει καθημερινά την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Νέες θεραπείες δίνουν πλέον λύσεις σε ασθένειες που μέχρι χθες θεωρούσαμε ανίκητες και χιλιάδες ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης με στόχο να καλύψουν μικρά ή μεγαλύτερα θεραπευτικά κενά. Οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούμε να φέρουμε το μέλλον ένα βήμα πιο κοντά στους Έλληνες ασθενείς, μπορούμε να καταστήσουμε την Ελλάδα κόμβο έρευνας και ανάπτυξης στη νοτιοανατολική Ευρώπη, μπορούμε να δημιουργήσουμε κοινωνική και οικονομική υπεραξία για τη χώρα μέσα από μια νέα συνεργατική και συμπληρωματική σχέση μεταξύ πολιτείας και επιχειρηματικότητας. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να εργαστούμε με σχέδιο και όραμα. Είμαι βέβαιος ότι αν η Ελλάδα πιστέψει στις δυνατότητές της το παράδειγμα της AbbVie δεν θα είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας».

Ο κ. Αποστολίδης θα συμμετέχει την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στη συζήτηση με θέμα: «Βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα: προκλήσεις για την οικοδόμηση εθνικής συναίνεσης».