Στάση του σώματος: Αυτές είναι οι 6 καθημερινές συνήθειες που την χαλάνε

04-03-2019

Η σωστή στάση του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντικη. Μας προστατεύει από διάφορες παθήσεις όπως για παράδειγμα το αυχενικό. Την ίδια στιγμή μας κάνει να φαινόμαστε πιο ψηλοί και μας βοηθά να αποκτούμε σωστό και κομψό περπάτημα. Υπάρχουν όμως ορισμένες καθημερινές μας συνήθειες που μας εμποδίζουν από το να έχουμε μια σωστή στάση σώματος. Ποιες είναι αυτές;

1) Κουβαλάμε την βαριά μας τσάντα στον έναν ώμο:
Μια συνήθεια που μας ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Μια συνήθεια που κουράζει το σώμα, προκαλώντας, παράλληλα πόνο στην πλάτη, ισχιαλγία και πονοκέφαλο. Αν δεν μπορείτε να ελαφρύνετε την τσάντα που κουβαλάτε καθημερινά, φροντίστε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αλλάζετε την πλευρά που την κρεμάτε.

2) Σκύβουμε επάνω από το πληκτρολόγιο:
Αυτή η εικόνα περιγράφει την καθημερινότητα πολλών από εμάς. Πρέπει να μην καμπουριάζουμε μπροστά από τον υπολογιστή και να κάνουμε συχνά διαλείμματα.

3) Κινητό τηλέφωνο:
Αν είμαστε σκυμμένοι στην οθόνη του κινητού για ώρες, γράφοντας μηνύματα, ή σερφάροντας, τότε, καταπονούμε σημαντικά την σπονδυλική μας στήλη.

4) Φοράμε ψηλά τακούνια:
Άλλη μια συνήθεια που βλάπτει την στάση του σώματός μας και καταπονεί το μυϊκό σας σύστημα.

5) Καθόμαστε σταυροπόδι:
Η συγκεκριμένη στάση του σώματος κουράζει την σπονδυλική στήλη και προκαλεί πόνο στον αυχένα, την πλάτη και τα πόδια.

6) Κρατάμε το ακουστικό του τηλεφώνου με τον ώμο μας:
Με αυτόν τον τρόπο πιέζουμρ τους μύες της πλάτης και του αυχένα, γεγονός πολύ επιβαρυντικό για την σπονδυλική σας στήλη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πονοκέφαλος: Τον προκαλεί η κακή στάση του σώματος;