Σεξ: Αυτό είναι το πιο ικανό όργανο κατά την διάρκεια της πράξης

08-03-2019

Όταν σκεφτόμαστε το σεξ, τα δυο πρώτα όργανα της ανατομίας που μας έρχονται στο μυαλό εύλογα είναι το ανδρικό μόριο και ο γυναικείος κόλπος. Κι όμως. Υπάρχει ένα ακόμα όργανο που κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης εργάζεται πυρετωδώς. Ποιο είναι αυτό; Η επιστήμη μας απαντά.

Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα Planned Parenthood «οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας μπορεί να είναι σεξουαλικό».
Το κυριότερο όλων δε, είναι ο εγκέφαλος αφού ελέγχει τη σεξουαλική ανταπόκριση – τον τρόπο που το σώμα σου αντιδρά στη διέγερση και το σεξ. Εκεί ακόμα εδράζονται οι φαντασιώσεις και οι διαφορετικές σεξουαλικές πλευρές σου.

Ακόμα και το δέρμα θεωρείται από τα πιο σημαντικά σεξουαλικά όργανά αφού είναι εξοπλισμένο με εκατομμύρια ευαίσθητα νεύρα. Πάνω του βρίσκονται και κάποιες περιοχές που προκαλούν διέγερση στο άγγιγμα – οι ερωτογενείς ζώνες, που μάλιστα ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ένα από τα πιο υποτιμημένα σεξουαλικά όργανα, ωστόσο, είναι η γλώσσα. Με τους οχτώ της μύες και την ευελιξία που της χαρίζει η παντελής έλλειψη οστών, η γλώσσα είναι ιδανική για να μαλάσσει και να διεγείρει οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

«Ως όργανο σεξουαλικής ευχαρίστησης, η γλώσσα δεν έχει ανταγωνιστή» δηλώνει ο ψυχολόγος Clifford N. Lazarus στο Psychology Today, σημειώνοντας πως «είναι με διαφορά ο πιο πολύπλευρος μυς του σώματος με εκπληκτικές ικανότητες ευελιξίας, δύναμης και γεύσης. Γι’αυτό και το στοματικό σεξ μπορεί να είναι εκπληκτικά απολαυστικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουμε για να ζήσουμε περισσότερο