Τέλος στη συναίνεση για τις ΤΟΜΥ από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο!

21-03-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Τίτλους τέλους στην παραδοσιακή “γραμμή” της διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο οποίος συναινούσε στις γενικές, αλλά και σε πιο ειδικές γραμμές στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αναπτύξει το λίαν αμφιλεγόμενο εγχείρημα των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας, θέτει η νέα διοίκηση του ΠΙΣ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των γενικών προγραμματικών αρχών της νέας διοίκησης του ΠΙΣ, ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου ότι “παύουν να παίζουν κρίσιμο ρόλο στις πολιτικές και τις αποφάσεις του ΠΙΣ οι μειοψηφικές απόψεις”, ενώ συμπλήρωσε ότι “η βάση διαλόγου για τη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καταρρέει, καθώς έχει καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για ένα εγχείρημα, τις ΤΟΜΥ, το οποίο είναι απολύτως ατελέσφορο”.

Μάλιστα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προανήγγειλε ότι ο ΠΙΣ θα παρουσιάσει δική του, ολοκληρωμένη και πλήρη πρόταση για την ανάπτυξη της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας, πρόταση η οποία θα στηρίζεται στις σχετικές επεξεργασίες των ιατρικών συλλόγων της Κρήτης. “Θα προτείνουμε ένα νέο σύστημα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς πειθαναγκασμούς και χωρίς υποβάθμιση των ιατρικών ειδικοτήτων”, σημείωσε σχετικά ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ακόμη, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ποσοστό (62%) των συναδέλφων του εκλεκτόρων του ΠΙΣ, οι οποίοι επέλεξαν τον ίδιον για να τους εκπροσωπεί στο ανώτερο επιστημονικό και συλλογικό όργανο του ιατρικού σώματος της χώρας μας, ενώ διευκρίνισε ότι “η εντολή την οποία έχουμε λάβει είναι να συγκροτηθεί μονοπαραταξιακό προεδρείο στο Δ.Σ. του ΠΙΣ και να σταματήσει η κρίσιμη επενέργεια των μειοψηφικών απόψεων επί της πολιτικής και των θέσεων του Συλλόγου”.

Τέλος, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι “ολόκληρη η εκλογική διαδικασία και η συγκρότηση του Δ.Σ. του ΠΙΣ σε σώμα υπάκουσε απολύτως στα όσα ορίζει ο καταστατικός νόμος του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον ούτε ‘σκιές’ ούτε ψίθυροι σχετικά με το αδιάβλητο των πρόσφατων εκλογών”.

Κατά την πρώτη εμφάνιση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ενώπιον των δημοσιογράφων, στο πλευρό του νέου προέδρου του ΠΙΣ στάθηκαν η Α’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άννα Μαστοράκου και ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Γιώργος Ελευθερίου.