Σωτήρης Μπερσίμης: Από το τιμόνι του ΕΟΠΥΥ στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μέσω τεχνογνωσίας

29-03-2019

Σύμβουλος Διοίκησης στον Όμιλο Εταιρειών Υγείας «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» αναλαμβάνει ο επίκουρος καθηγητής κ. Σωτήρης Μπερσίμης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου η συνεργασία αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του Ομίλου και αφορά στην αναδιοργάνωσή του με κύριο άξονα την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ένταξη του κ. Μπερσίμη στη δυναμική ομάδα της Βιοιατρικής ενδυναμώνει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο μεγαλύτερος στον κλάδο, αμιγώς ελληνικός όμιλος, στο σύστημα υγείας». Επιπρόσθετα, «η συνεργασία αυτή, έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων συνέργειας μεγάλου εύρους μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπερσίμης πριν από περίπου 6 μήνες βρισκόταν στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ, οπότε και έγινε αποδεκτή η παραίτησή του. Στο διάστημα των τριών ετών που παρέμεινε στον ΕΟΠΠΥ ο οργανισμός μετασχηματίστηκε, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του μηδενίστηκαν και ομαλοποιήθηκαν οι πληρωμές προς τους παρόχους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπερσίμης έχει συνεργαστεί και κατείχε σημαντικές θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σε εταιρείες και οργανισμούς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων επίβλεψης και ελέγχου διεργασιών, στην επιτήρηση ασθενειών, στην αξιολόγηση υπηρεσιών Υγείας καθώς και στην παρακολούθηση κλινικών δοκιμών.