Και πάλι πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ η Ματίνα Παγώνη – Γενικός Γραμματέας ο Ηλίας Σιώρας

30-03-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στη θέση της προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) επανεκλέχθηκε η Ματίνα Παγώνη (ΔΗΚΝΙ – Ν.Δ.), ενώ στη θέση του νέου γενικού γραμματέα του Δ.Σ. της Ένωσης αναδείχθηκε ο Ηλίας Σιώρας (ΔΗΠΑΚ – ΚΚΕ). Οι υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου του νέου Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ αναμένεται να καλυφθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τόσο η Ματίνα Παγώνη και ο Ηλίας Σιώρας όσο και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχουν ήδη σημειώσει από κοινού μία πολύ σημαντική νίκη, καθώς υποχρέωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προσεγγίσει με νηφαλιότητα και λογική την λίαν αμφιλεγόμενη νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει βαθμό στις εξετάσεις για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στην ιατρική ειδικότητα, ρύθμιση την οποία “παγώνουν” και σκοπεύουν να “ξαναδούν” τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου οι ίδιοι.

Λείπει, όμως, ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Αλγεινή και δυσάρεστη εικόνα εμφάνισε η “νέα” διοίκηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), η οποία έσπευσε με δική της ανακοίνωση να “καρπωθεί” την ως άνω συνδικαλιστική και πολύ ουσιαστική επιτυχία των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών του ΕΣΥ…

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι αυτή η πάγια πρακτική της “νέας” διοίκησης του ΠΙΣ!

Δεν είναι ευγενικό, δεν είναι συναδελφικό, βρε παιδιά, πως να το κάνουμε;