Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Αυτή θα είναι η πρόταση του υπουργείου Υγείας για την προεδρία – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

03-04-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πλέον ότι η ομάδα των έξι (6) υποστηριζομένων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελών του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) θα καταθέσουν αυτόνομη, δική τους πρόταση προσώπου για τη θέση του νέου προέδρου του ΕΕΣ.

Εκείνο το οποίο αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι “6” έχουν ήδη αποφασίσει να προτείνουν ένα πρόσωπο “διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης αποδοχής” για τη θέση του νέου προέδρου του ΕΕΣ, σε μία προσπάθεια να “υποχρεώσουν” τον πρώην πρόεδρο του ΕΕΣ Αντώνη Αυγερινό και τα προσκείμενα σε αυτόν μέλη του νέου ΚΔΣ του ΕΕΣ είτε να αναλάβουν πολύ μεγάλο κόστος σε μία ενδεχόμενη απόρριψη της πρότασης είτε ο ίδιος ο Αντώνης Αυγερινός να έρθει σε ρήξη με ικανό αριθμό εκ των προσκείμενων στον ίδιον μελών του νέου ΚΔΣ του ΕΕΣ.

Η αναμενόμενη πρόταση εκ μέρους των “6” σκοπεύει επίσης στην υποστήριξη της ομάδας μελών του νέου ΚΔΣ του ΕΕΣ, η οποία πρόσκειται στην Τζένη Λιάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Αντώνη Αυγερινού αριθμεί 10 μέλη στο νέο ΚΔΣ του ΕΕΣ, ενώ η ομάδα της Τζένης Λιάγκα αριθμεί 4 μέλη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρώτη συνεδρίαση των μελών του νέου ΚΔΣ του ΕΕΣ έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου.