Υπόθεση Νovartis: Ποιοι είναι οι δύο πρώην υπουργοί που αναμένεται να ζητηθεί άρση της ασυλίας τους

08-04-2019

Στη Βουλή αναμένεται σήμερα ο φάκελος της υπόθεσης Novartis, με την ολοκλήρωση των δικαστικών ερευνών για τους πολιτικούς, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Όπως έχει γίνει γνωστό, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται δέκα πολιτικοί και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει ένα μεγάλο κομμάτι της έρευνας τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σήμερα η Εισαγγελία Διαφθοράς που χειρίζεται την έρευνα, με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, θα στείλει τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή, με αίτημα μάλιστα να γίνει άρση βουλευτικής ασυλίας για έναν η δύο πρώην υπουργούς Υγείας, εάν βέβαια ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες πράγμα που δε θεωρείται πολύ πιθανό τουλάχιστον για σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λομβερδο και Άδωνι Γεωργιάδη. 

Στη συνέχεια οι δύο εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και εάν οι εξηγήσεις δεν επαρκούν τότε θα εκκινήσει διαδικασία δίωξης. Για τους υπόλοιπους, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν βρεθεί χρήματα σε κανέναν από τους δέκα πολιτικούς που ερευνήθηκαν ή περιουσίες ύποπτης προέλευσης.

Μεγάλο μέρος της δικογραφίας θα παραμείνει ανοικτό καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί. Πολλοί άλλωστε από τους πολιτικούς που ερευνήθηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης, ήδη έχουν προσφύγει δικαστικά και κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και κατά δικαστικών παραγόντων.