Καφές: Έτσι αντιδρά το σώμα αν πιούμε πολύ (βίντεο)

Όλοι ξεκινάμε την ημέρα μας με καφέ, δεν αναλογιζόμαστε όμως πως θα αντιδράσει το σώμα μας ένα πιούμε πολύ.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τους 9 τρόπους με τους οποίους το σώμα μας αντιδρά εάν πιούμε πολύ καφέ.

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα όταν πίνετε πολύ καφέ:
– Οι μεγάλες ποσότητες καφέ μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία τη νύχτα. Αυτό δεν αυξάνει μόνο το χρόνο που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε, αλλά μειώνει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας.
– Η καφεΐνη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και τις ορμόνες του στρες, όπως η επινεφρίνη και η κορτιζόλη. Αυτός είναι ο λόγος που αν έχετε ευαισθησία στην καφεΐνη, ακόμη και μία μικρή κούπα καφέ, μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα.
– Ο καφές μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονο ανάλογο με αυτόν που προκαλούν τρόφιμα που έχουν υποστεί αλλοίωση. Ο λόγος είναι ότι περιέχει ενώσεις που διεγείρουν την έκκριση στομαχικών οξέων.
– Μακροπρόθεσμα η καθημερινή κατανάλωση καφέ, προκαλεί αφυδάτωση, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.
– Η διεγερτική επίδραση της καφεΐνης οδηγεί σε αύξηση των καρδιακών παλμών. Αν όμως πίνετε πολύ καφέ, κινδυνεύετε από κολπική μαρμαρυγή, τη συχνότερη μορφή αρρυθμίας.
– Η καφεΐνη συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, γεγονός που επιβραδύνει τη ροή του αίματος. Μελέτη του 2009 έδειξε ότι δύο μικρά φλιτζάνια καφέ μπορούν να μειώσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κατά 27%.
– Ο καφές είναι φυσικό διεγερτικό, όταν υποχωρεί όμως η επίδρασή του, προκαλείται αίσθημα εξάντλησης.
– Η στέρηση καφεΐνης προκαλεί κακή διάθεση και συμπτώματα κατάθλιψης.
– Η προσπάθεια απεξάρτησης από την καφεΐνη προκαλεί ευερεθιστότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καφές: Τι ώρα πρέπει να πίνετε το πρωί; (βίντεο)

In this article