Νοσοκομείο Παίδων: Ξέμειναν από αναισθησιολόγους και κλείνουν τα χειρουργεία

10-04-2019

Την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων, τις ημέρες που δεν εφημερεύει, αποφάσισε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, λόγω άδειας της μιας από τις τρεις εναπομείνασες αναισθησιολόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, «όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης – Τετάρτης – Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία».

Το γεγονός καταγγέλλει η “Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης”, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, τα οποία από τη μια οδηγούν στην παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας για τους ασθενείς και από την άλλη οδηγούν σε σοβαρή εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (…). Είναι απαράδεκτο το νοσοκομείο να λειτουργεί κάτω από αυτές τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και εξουθενώνουν τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το νοσοκομείο τόσο οριακά που η άδεια ενός συναδέλφου να οδηγεί σε αναβολή χειρουργείων!».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» καλεί άμεσα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και κινητοποιήσεις στη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας.