Μούσι: Μεγαλύτερη εστία μόλυνσης και από το τρίχωμα των ζωών

17-04-2019

Τα τελευταία χρόνια, το μούσι στον άνδρα έχει γίνει απίστευτη μόδα και σχεδόν όλοι οι άνδρες το έχουν δοκιμάσει. Πόσο ασφαλές είναι όμως το μούσι από άποψη υγιεινής; Καθόλου, λέει μια νέα έρευνα Ελβετών επιστημόνων.

Ερευνητές από την Κλινική Χιρσλάντεν την Ελβετία εξέτασαν συγκεκριμένα το μούσι 18 ανδρών και τον αυχένα 30 σκύλων από πολλές διαφορετικές ράτσες.
Ο επικεφαλής της έρευνας Αντρέας Γκουτσάιτ και οι συνεργάτες του θέλησαν έτσι να ανακαλύψουν εάν οι άνθρωποι κινδύνευαν να κολλήσουν μικρόβια από ένα μαγνητικό τομογράφο που χρησιμοποιούνταν και από κτηνιάτρους.

Και τι ανακάλυψαν; Πως το ανθρώπινο μούσι ήταν μεγαλύτερη εστία μικροβίων σε σχέση με το τρίχωμα των σκύλων. Υψηλά ποσοστά βακτηρίων βρέθηκαν σε όλα τα ανδρικά δείγματα, αλλά μόνο σε 23 από τους 30 σκύλους, ενώ επτά άνδρες ήταν φορείς μικροβίων επικίνδυνων για την υγεία.

Αντίστοιχα, μετά την εξέταση σκύλων στον μαγνητικό τομογράφο ανιχνεύτηκαν λιγότερα μικρόβια σε σχέση με αυτά που βρέθηκαν μετά την εξέταση των ανδρών.

“Με βάση αυτά τα ευρήματα, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά συγκριτικά με τους άνδρες που έχουν μούσι”, επισήμανε ο Γκουτσάιτ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τι προτιμούν οι γυναίκες σε έναν άντρα; Γένια, μούσια ή ένα καλό ξύρισμα;