Σεξ: Αυτές είναι οι 4 φάσεις της σεξουαλικής πράξης (βίντεο)

30-04-2019

Για τους περισσότερους, το σεξ είναι καθαρά θέμα ικανοποίησης και δεν ψάχνουν σε βάθος τι κρύβεται πίσω απο αυτό και ποιες είναι οι λειτουργιες. Απλά το απολαμβάνουν. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα ώστε να μαθαίνουμε περισσότερα για την λειτουργία του σώματος μας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Έτσι, μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα με αποτέλεσμα ίσως και την μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Οι Masters και Johnson… δύο πρωτοπόροι σεξολόγοι και θεραπευτές) επινόησαν τον όρο “κύκλος σεξουαλικής απόκρισης”. Τι είναι αυτό; Η ακολουθία των γεγονότων που συμβαίνουν στο σώμα, όταν ένα άτομο κάνει σεξ. Αυτός ο κύκλος χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:
1. Διέγερση
2. Σταθεροποίηση
3. Οργασμός
4. Λύση

https://www.youtube.com/watch?v=mWWl6L1QeO8

Τι είναι όμως η κάθε μια από αυτές τις φάσεις.

Πρώτη φάση: Διέγερση
Αυτή η φάση αρχίζει συνήθως μέσα σε 10 έως 30 δευτερόλεπτα μετά την ερωτική διέγερση και μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως πολλές ώρες.

Δεύτερη φάση: Σταθεροποίηση
Οι αλλαγές που ξεκίνησαν στην πρώτη φάση επιταχύνονται και αυξάνονται σε ένταση.

Τρίτη φάση: Οργασμός
Αυτή είναι η κορύφωση του κύκλου. Είναι, επίσης, η μικρότερη από τις τέσσερις φάσεις, αφού συνήθως διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

Τέταρτη φάση: Λύση
Αυτή η φάση είναι μια επιστροφή στην κανονική κατάσταση ηρεμίας. Μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως μισή ώρα ή και περισσότερο. Αυτό το στάδιο είναι κατά κανόνα μεγαλύτερο σε διάρκεια για τις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τα 6 πράγματα πρέπει και δεν πρέπει να κάνουμε μετά