Σεξ: Αυτές οι 3 ασκήσεις ανεβάζουν την ερωτική διάθεση

07-05-2019

Εκτός από τα ερωτικά βοηθήματα υπάρχουν και πιο φυσικοί τρόποι να αυξήσει κανείς την ερωτική του διάθεση. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ορισμένου τύπου ασκήσεις που βοηθούν να ανέβει η λίμπιντο μας.

Ποιες είναι λοιπόν οι 3 ασκήσεις που μας βοηθούν να έχουμε περισσότερη διάθεση για σεξ;

1. Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT):
Πρόκειται για μία εξαιρετικά αποτελεσματική επιλογή. Μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη της, χωρίς να περάσετε πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Ακόμα και 15 λεπτά αρκούν για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, τον μεταβολισμό σας και φυσικά, τη λίμπιντό σας. Αυτή η μορφή καρδιαγγειακής άσκησης λέγεται ότι αυξάνει την τεστοστερόνη και τις αυξητικές ορμόνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λίμπιντο, τη διέγερση και τον οργασμό.

2. Γιόγκα και stretching:
Η γιόγκα είναι μία ακόμη καλή λύση για να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας διάθεση. Οι πρακτικές που περιλαμβάνουν εκτάσεις και αναπνοές, μειώνουν την κορτιζόλη και αυξάνουν την ωκυτοκίνη, η οποία σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος. Μην ξεχνάτε ότι όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλά, μπορεί να υπάρχουν ορμονικές ανισορροπίες.

3. Ασκήσεις Kegel:
Οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, που είναι ευρύτερα γνωστές ως ασκήσεις Kegel, συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή της γυναίκας, καθώς διευκολύνουν την επίτευξη του οργασμού.

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε;
Προκειμένου να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτούς τους τύπους άσκησης, πρέπει να γυμνάζεστε τακτικά, δηλαδή από τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση των ενδορφινών, που είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της «ευτυχίας» μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας και να σας φέρει πιο κοντά με τον σύντροφό σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τα 6 πράγματα πρέπει και δεν πρέπει να κάνουμε μετά