ΕΣΔΥ: Ημερίδα για τη μικροβιακή αντοχή και τις συνέπειες στη Δημόσια Υγεία

07-05-2019

Colloquium με τίτλο ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ «Μήπως δανειζόμαστε από τα παιδιά μας μεγάλο υγειονομικό κεφάλαιο;» διοργανώνει στις 9 Μαΐου, 2019, στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ) και το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ) και τη συνεργασία του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

«Στόχος της επιστημονικής συνάντησης είναι η αποτύπωση των θέσεων και η καταγραφή των προτάσεων των εκπροσώπων της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας αλλά και των Αρμοδίων Φορέων, στο πλαίσιο του διαλόγου αναφορικά με τη μικροβιακή αντοχή, την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και τις προεκτάσεις που έχουν στη Δημόσια Υγεία σε κοινωνικό, επιστημονικό και οικονομικό επίπεδο.» εξηγεί ο Κώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος Υγείας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ).

Στην Επιστημονική συνάντηση θα συμμετέχουν στελέχη από τους τομείς της Υγείας, εκπρόσωποι τις Πολιτείας και Φορέων. Τις εργασίες της Συνάντησης έχει προσκληθεί να ανοίξει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη των: Pfizer, ELPEN, MSD, AbbVie και DEMO ΑΒΕΕ.

Για εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση: http://www.colloquium.gr