Ζευγάρια: Ο ύπνος σε χωριστά κρεβάτια τα φέρνει πιο κοντά

23-05-2019

Στην εποχή μας είναι συνηθισμένο τα ζευγάρια να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια. Για πολλούς θεωρείται ακόμα και μόδα. Το θέμα αυτό έχει διχάσει τους ειδικούς. Ορισμένοι λένε πως οι χωριστές κρεβατοκάμαρες σημαίνει το τέλος μιας σχέσης. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως ο χωριστός ύπνος κάνει καλό στα ζευγάρια. Τι ισχύει όμως;

Ο Έρικ Χέγκμαν , σύμβουλος σχέσεων, εξηγεί στην εφημερίδα «Bild»:

«Συνήθως οι χωριστές κρεβατοκάμαρες είναι πιο συχνές στα ζευγάρια που παντρεύονται κυρίως από γάμους σκοπιμότητας, για οικονομικούς λόγους κι όχι κυρίως από έρωτα… Αυτό όμως σήμερα έχει αλλάξει», λέει ο Γερμανός ειδικός. Σήμερα τα ζευγάρια επιλέγουν διαφορετικά υπνοδωμάτια για να έχουν την ιδιωτικότητά τους αλλά και να ξεκουράζονται τις ώρες που διαθέτουν στον ύπνο.

Οι γυναίκες επιθυμούν χωριστές κρεβατοκάμαρες για να κοιμούνται ήσυχες. Οι διαφορετικές ώρες εργασίας των συντρόφων αλλά και οι υποχρεώσεις που βαραίνουν κυρίως το γυναικείο φύλο, καθιστούν μεγαλύτερη την ανάγκη για ύπνο χωρίς θορύβους…
Ωστόσο, αν ένα ζευγάρι αποφασίζει να έχει χωριστές κρεβατοκάμαρες, ως μία ύστατη προσπάθεια να σώσει τη σχέση του που μπορεί να έχει τελειώσει , δεν είναι σίγουρο ότι κάνει καλά.

«Είναι δίκοπο μαχαίρι», υποστηρίζει ο Γερμανός σύμβουλος σχέσεων.
«Ούτε τα χωριστά κρεβάτια αλλά ούτε και η κοινή κρεβατοκάμαρα αποτελούν εγγύηση για μια σχέση διαρκείας…»

«Όταν οι σχέσεις αποτυγχάνουν, κυρίως από την έλλειψη σωματικής και συναισθηματικής εγγύτητας, αν η αγάπη στερέψει, τότε τα χωριστά κρεβάτια είναι η πρώτη επιλογή», επισημαίνει ο Έρικ Χέγκμαν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τα ζευγάρια πρέπει να μιλάνε κατά την διάρκεια της πράξης