Οστεοπόρωση: Αυτές είναι οι τροφές που την εμποδίζουν

23-05-2019

Δυστυχώς από μια ηλικία και μετά αρκετοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την οστεοπόρωση. Η αντιμετώπιση της είναι δύσκολη και η αναστολή της αδύνατη. Υπάρχουν όμως τρόποι να την προλάβουμε πριν δημιουργηθεί. Πως; Με ορισμένες κατηγορίες τροφίμων που δίνουν στον οργανισμό ουσίες απαραίτητες για την προστασία των οστών. Ποιες είναι αυτές;

1. Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χωρίς λιπαρά γάλα, γιαούρτι και τυρί: Ασβέστιο.
2. Σαρδέλες κονσέρβα και σολομός (με τα κόκαλα): Ασβέστιο
3. Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος και οι σαρδέλες: Βιταμίνη D
4. Χόρτα, γογγύλια, λάχανο, μπάμιες, κινέζικο λάχανο, πικραλίδα, και μπρόκολο: Ασβέστιο
5. Σπανάκι, τεύτλα, μπάμιες, ντομάτα, αγκινάρες, μπανάνες, πατάτες, γλυκοπατάτες και σταφίδες: Μαγνήσιο
6. Ντομάτα, σταφίδες, πατάτες, σπανάκι, γλυκοπατάτες, παπάγια, πορτοκάλια, χυμός πορτοκαλιού, μπανάνες και δαμάσκηνα: Κάλιο
7. Κόκκινες πιπεριές, πράσινες πιπεριές, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μπρόκολο, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, παπάγια και ανανάς: Βιταμίνη C
8. Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το κατσαρό λάχανο, το σπανάκι, τα γογγύλια και τα λαχανάκια Βρυξελλών: Βιταμίνη Κ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οστεοπόρωση: Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο