Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Η πολιτική και ιδεολογική εντιμότητα του Αθανασίου Εξαδάκτυλου, μετά τις εκλογές για το νέο Δ.Σ.

23-06-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δεν διαβάζει καλά ο πλειοψηφήσαντας σύμβουλος του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος… Κέρδισε για δεύτερη φορά, λέει, και – αυτό έχει την πιο σπουδαία σημασία – η διοίκηση του ΠΙΣ περνάει στα χέρια του ιδίου!

Δεν είναι αλήθεια ότι στις νόθες εκλογές για το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ, η παράταξη του Αθανασίου Εξαδάκτυλου είχε “επιτύχει” – με όποιον τρόπο… – απόλυτη πλειοψηφία, με 62%; Αυτό δεν υπογράμμιζε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε κάθε ευκαιρία; Το νέο ποσοστό της παράταξής του είναι μόλις… 48%! Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος θυμίζει κάτι παλαιοκομμουνιστικά κόμματα, τα οποία έχαναν μονίμως, αλλά… διατηρούσαν, έλεγαν, “τον κορμό των δυνάμεών” τους!

Δεν είναι αλήθεια ότι η παράταξη του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου συμμετείχε ενιαία στις νόθες εκλογές για το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ; Στις επαναληπτικές εκλογές συμμετείχαν με χωριστό ψηφοδέλτιο οι συνδικαλιστές γιατροί της Ν.Δ., οι οποίοι δεν ανέχθηκαν το στυλ καθοδήγησης εκ μέρους του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου. Η Ενωτική ΔΗΚΙ, λοιπόν, έχει τώρα 3 έδρες στο νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ. Είναι και αυτό άλλη μία επιτυχία του Αθανασίου Εξαδάκτυλου;

Τέλος, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δεν ήταν εκείνος ο οποίος είχε εισηγηθεί και υλοποιήσει το απολύτως μονοπαραταξιακό προεδρείο στο νόθο Δ.Σ. του ΠΙΣ; Δεν ήταν ο ίδιος ο οποίος δήλωνε ότι οι μειοψηφικές απόψεις αποκλείονται εφεξής από το προεδρείο και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΠΙΣ; Διατηρεί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ακόμη τις ίδιες απόψεις και τα ίδια σχέδια ή η… νίκη την οποίαν επέτυχε τον υποχρεώνει να τροποποιήσει την μονοκόμματη λογική του και την αυταρχική σύλληψή του περί συλλογικών επιστημονικών οργάνων διοίκησης;

Εμείς ελπίζουμε απλώς ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος να επιδείξει συνέπεια και ιδεολογική εντιμότητα, μετά τη νέα… νίκη του στις επαναληπτικές εκλογές για το νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ. Να προτείνει και να παλέψει για απολύτως μονοπαραταξιακό προεδρείο, το οποίο θα αποκλείει παντελώς και εσαεί τις… μειοψηφικές απόψεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, τόσο η πολιτική – συνδικαλιστική του στάση όσο και η ιδεολογική του τοποθέτηση επί των συγκεκριμένων θεμάτων θα χαρακτηρίζεται από καιροσκοπισμό, παραπλάνηση και, φυσικά, γενναίες… εκπτώσεις!