“Ευαγγελισμός”: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον Βασίλη Κικίλια, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης

10-07-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Από το μεγαλύτερο και πιο ονομαστό νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας μας επέλεξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Ιουλίου ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας να ξεκινήσει τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις του στις μονάδες Υγείας του ΕΣΥ της χώρας μας.

Έτσι, ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε αιφνιδιαστικά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Ιουλίου, στο νοσοκομείο της Αθήνας “Ευαγγελισμός”, προκειμένου να αποκτήσει ιδία άποψη για τη λειτουργία του ιδρύματος σε μέρα γενικής εφημερίας, μέρα κατά την οποία ο “Ευαγγελισμός” δέχεται περισσότερους από… 1.800 ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), από τους οποίους περισσότεροι από 200 εισάγονται τελικά για νοσηλεία στο ίδρυμα.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνομίλησε τόσο με ασθενείς και συνοδούς όσο και με γιατρούς και νοσηλευτές του ΤΕΠ, αλλά και των κλινικών του “Ευαγγελισμού”, ενώ συνομιλία δεν είχε με τη διοικήτρια του ιδρύματος Νάγια Μητσάκη, η οποία δεν ήταν παρούσα στο νοσοκομείο.

Μία ώρα

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στον “Ευαγγελισμό” διήρκεσε τελικά περίπου μία ώρα, ενώ, όπως στενοί συνεργάτες του εξηγούν στο healthview.gr, η επίσκεψη του νέου υπουργού Υγείας στο ίδρυμα δεν είχε θεσμικό χαρακτήρα, αλλά μόνον ενημερωτικό για τον ίδιον τον Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τη λειτουργία της γενικής εφημερίας του “Ευαγγελισμού”.

Συνεπώς, σύμφωνα με τους ιδίους συνεργάτες του νέου υπουργού Υγείας, η απουσία της Νάγιας Μητσάκη από τη γενική εφημερία του “Ευαγγελισμού” δεν συνιστά σε καμία περίπτωση το οποιοδήποτε θέμα, δεδομένου, μάλιστα, ότι η κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπει την παρουσία του διοικητή στο ίδρυμα, κατά την νύχτα της γενικής εφημερίας.