Στη Βουλή: Rebate και clawback προς τον ΕΟΠΥΥ σε 120 δόσεις και διανομή ΦΥΚ μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων (PDF)

04-08-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Τρεις πολύ σημαντικές νομοθετικές διατάξεις για το χώρο της Υγείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το διϋπουργικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο κατετέθη τελικά αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 74 του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η δυνατότητα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού αγοράζει κανονικά και στη μειωμένη νοσοκομειακή τιμή τους τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), όπως ακριβώς είχε περιγράψει εγκαίρως το healthview.gr, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ να τα διανέμει στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, προκειμένου να τα παραλαμβάνουν οι χρονίως και βαρέως πάσχοντες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Η συγκεκριμενοποίηση της ως άνω διαδικασίας θα πραγματοποιείται με υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας.

Επίσης, στα άρθρα 80 και 81 του διϋπουργικού πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται η δυνατότητα της ρύθμισης σε 120 δόσεις για το rebate και το clawback όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Η συζήτηση του διϋπουργικού πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής έχει προγραμματισθεί να αρχίσει το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το διϋπουργικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, περιλαμβανομένων των άρθρων 74, 80 και 81:

ΔΙΫΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ