ΕΟΠΥΥ: Όροι και προϋποθέσεις του επιδόματος αεροθεραπείας

18-09-2019

Όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος αεροθεραπείας στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, εξέδωσε η διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με την απόφαση, η αποζημίωση του επιδόματος αεροθεραπείας χορηγείται σε χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων με πιστοποιημένη αναπηρία ίση ή και μεγαλύτερη του 67%, όπως παλαιά φυματίωση, χειρουργηθέντα καρκίνο πνευμόνων, πνευμονοκονίωση, κυστική ίνωση και σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, για το χρονικό διάστημα 1/6 έως 31/8 κάθε έτους.

Το επίδομα θα καταβάλλεται εφόσον ο ασφαλισμένος προσκομίσει:

· Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι δεν έλαβε ούτε θα λάβει την αποζημίωση από άλλον φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το δημόσιο ή άλλον φορέα και δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, άνω των 46 ημερών στο χρονικό διάστημα 1/6-31/8.

· Ιατρική γνωμάτευση από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, νοσοκομείου, στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας.

· Απόφαση της επιτροπής ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας επιτροπής με πιστοποίηση της αναπηρίας για παθήσεις των πνευμόνων.

Το ύψος της αποζημίωσης της αεροθεραπείας ορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ και τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020.