Με ιδιωτικές κλίνες εντατικής θεραπείας ενισχύεται το ΕΣΥ

22-10-2019

Με ιδιωτικές κλίνες εντατικής θεραπείας ενισχύεται το ΕΣΥ, προκειμένου να μειωθούν οι λίστες ντροπής και να εξυπηρετηθούν τυχόν περιστατικά ενόψει της επέλασης της γρίπης. Άμεσα κάθε ιδιωτική κλινική – μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών – θα δηλώσει τις κλίνες ΜΕΘ που θα διαθέτει και θα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κα Καρποδίνη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συνεργασία με τον Οργανισμό στο θέμα της παραχώρησης κλινών ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ-ΕΚΑΠΥ, η ημερήσια αποζημίωση, η αναγκαία τροποποίηση με Υπουργική απόφαση του ΕΚΠΥ, Επίσης συζητήθηκαν, η μηχανογραφική εφαρμογή διαχείρισης των κλινών, οι περικοπές του ιατρικού ελέγχου και οι υποβαλλόμενες ενστάσεις, η παραχώρηση κλινών Γ΄ θέσης χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ασθενή, η επικείμενη μείωση του ΦΠΑ με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η δημόσια διαβούλευση για τον νέο ΕΚΠΥ πριν την δημοσίευσή του καθώς και η αναγκαιότητα της υπογραφής νέας σύμβασης.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε συμφωνία με την κα Αντιπρόεδρο η οποία επέδειξε διάθεση άμεσης επίλυσης των προβλημάτων και συνεργασίας σε διαφόρους τομείς.