Σεξ: Αυτά είναι 10 συναρπαστικά στοιχεία για τον οργασμό

πόδια ζευγαριού που κάνει σεξ
12-11-2019

Το σεξ και συγκεκριμένα ο οργασμός είναι ένα από τα πιο μελετημένα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Κι αυτό γιατί υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να ανακαλύψουν για αυτόν. Η επιστήμη έχει ανακαλύψει μέχρι στιγμής δέκα στοιχεία για τον οργασμό που θα βρείτε συναρπαστικά. Ποια είναι αυτά;

10 συναρπαστικά στοιχεία για τον οργασμό και το σεξ

1. Ο νυχτερινός οργασμός δεν είναι αντρικό «προνόμιο»:

Μελέτη του 1953 με επικεφαλής τον πρωτοπόρο για την εποχή του σεξολόγο Άλφρεντ Κίνσεϊ ήταν η πρώτη που διαπίστωσε το φαινόμενο του νυχτερινού οργασμού μεταξύ των γυναικών, δείχνοντας μάλιστα ότι από τις 5.600 συμμετέχουσες ποσοστό 37% είχαν βιώσει τουλάχιστον μία φορά νυχτερινό οργασμό μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

2. Ο πολλαπλός οργασμός είναι εφικτός, αλλά συμβαίνει συχνότερα στις γυναίκες:

Το ρεκόρ των περισσότερων οργασμών σε διάστημα μίας ώρας είναι 134 για μια γυναίκα και 16 για έναν άντρα!

3. Δεν προσποιούνται μόνο οι γυναίκες οργασμό:

Μελέτη του 2010 με συμμετοχή 180 αντρών φοιτητών, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research, έδειξε ότι ποσοστό 25% από αυτούς δήλωσαν ότι έχουν προσποιηθεί οργασμό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

4. Ορισμένες γυναίκες έχουν οργασμό ενώ κάνουν γυμναστική:

Το φαινόμενο είναι ευρύτερα γνωστό ως coregasm και μπορεί να συμβεί σε διάφορες μορφές σωματικής άσκησης, από τη γιόγκα μέχρι το τρέξιμο.

5. Ορισμένες γυναίκες φτάνουν σε οργασμό από τη διέγερση των θηλών τους:

Η διέγερση των θηλών ενεργοποιεί ακριβώς τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου όπως η διέγερση των γεννητικών οργάνων.

6. Οργασμό έχουν και τα ζώα:

Ο οργασμός στο ζωικό βασίλειο χαρακτηρίζεται από παρόμοιες σωματικές εκδηλώσεις όπως και στον άνθρωπο. Μάλιστα, μελέτη του 1974 διαπίστωσε ότι οι πίθηκοι, όπως και οι άνθρωποι, κάνουν συχνά γκριμάτσες όταν φτάνουν σε οργασμό.

7. Ο πρόωρος οργασμός συμβαίνει και στις γυναίκες:

Σύμφωνα με πορτογαλική μελέτη του 2011 στην επιθεώρηση Sexologies, ποσοστό 40% των γυναικών που συμμετείχαν δήλωσαν πως έχουν φτάσει τουλάχιστον μία φορά σε οργασμό νωρίτερα απ’ ό,τι θα ήθελαν, ενώ για ποσοστό 14% των γυναικών ο πρόωρος οργασμός ήταν σχετικά συχνό φαινόμενο.

8. Η απόσταση μεταξύ κλειτορίδας και κόλπου καθορίζει την ευκολία οργασμού:

Όσο μικρότερη είναι αυτή η απόσταση τόσο πιο εύκολο είναι για τη γυναίκα να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του κολπικού σεξ.

9. Συχνός οργασμός σημαίνει καλύτερη υγεία:

Μεταξύ άλλων, οι συχνοί οργασμοί συνδέονται με αποδοτικότερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, αλλά και μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη για τους άντρες.

10. Ορισμένοι άνθρωποι φταρνίζονται όταν έχουν οργασμό:

Το σεξογενές φτάρνισμα, όπως ονομάζεται, εκτιμάται ότι οφείλεται σε ένα μικρό σφάλμα στην «καλωδίωση» του εγκεφάλου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πότε πονάει ο οργασμός