Ο Πάνος Παπανικολάου στο healthview.gr, για επικουρικούς γιατρούς και επιμελητές για τα ΤΕΠ

18-11-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ Πάνος Παπανικολάου, αμέσως μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, αναφέρει στο healthview.gr τα εξής για δύο από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα, τα οποία συζήτησαν οι δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο Υγείας:

“Πρώτον, ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν εκ νέου άμεσα οι θέσεις των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, οι οποίοι εργάζονται στο ΕΣΥ με καθεστώς ΠΔΕ, αλλά οι νέες τοποθετήσεις δεν θα γίνουν με καθεστώς ΠΔΕ, αλλά με νέες ετήσιες συμβάσεις και από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπως θα συμβεί με όλους τους επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ.

Δεύτερον, ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα προωθηθούν οι διορισμοί για τις θέσεις επιμελητών γιατρών ΕΣΥ, αρμοδιότητας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, για τις οποίες είχε γίνει αναπομπή του πρακτικού των κρίσεων».