ΟΕΝΓΕ για ΣΔΙΤ: Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις

12-12-2019

Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στην ιατρική κοινότητα με αφορμή τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Υγείας καλά κρατεί. Χθες στην ημερίδα που είχε διοργανώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην Αίγλη του Ζαππείου, εισέβαλαν  εκπροσώποι της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ με αποτέλεσμα τη διακοπή των ομιλιών και την παρέμβαση των ΜΑΤ.

Σήμερα η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων αναφέροντας τα εξής:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν στη στάση εργασίας και την κινητοποίηση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και σωματείων εργαζομένων στη δημόσια και στην ιδιωτική υγεία, ενάντια στην «ημερίδα» που ήθελε να «διοργανώσει» το μονοπαραταξιακό προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Υγείας. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μελλοντικούς συναδέλφους μας, τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι με απόφαση του Συλλόγου τους έδωσαν μαχητικό, αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά, γκλομπς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, στην προσπάθεια τους να μας παρεμποδίσουν ώστε να μην εισέλθουμε και παρέμβουμε στην ημερίδα.
Δεν τους πέρασε. Καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα μας να σπάσουμε τον αστυνομικό κλοιό και να χαλάσουμε τη φιέστα της ηγεσίας του ΠΙΣ στην οποία επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν “businessmen”, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων. Τα τρωκτικά, που οσμίστηκαν «ζεστό κρατικό χρήμα» και ακονίζουν τα μαχαίρια τους διεκδικώντας ο καθένας το δικό του μερίδιο στην αγορά υγείας.

Μάλιστα αυτό το χθεσινό αίσχος με την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας κατέδειξε τον έσχατο παραλογισμό 1. Του μονοπαραταξιακού προεδρείου του ΠΙΣ που κάλεσε τα ΜΑΤ ενάντια σε γιατρούς μέλη Ιατρικών Συλλόγων, δηλαδή μέλη του ίδιου του ΠΙΣ, κάποιοι από τους οποίους ήταν αιρετοί εκλέκτορες της Γ.Σ του ΠΙΣ και κάποιοι μάλιστα μέλη του Δ.Σ του ΠΙΣ για να τους απαγορεύσει την είσοδο σε εκδήλωση του ΠΙΣ και 2. Της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» που έστειλε δυνάμεις καταστολής ενάντια σε γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς. Μετά από αυτόν τον παραλογισμό ηχούν πραγματικά γελοίες οι χθεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ περί «δημοκρατίας» καθώς και οι επαναλαμβανόμενες προπαγανδιστικές αιτιάσεις του κ. Χρυσοχοϊδη πως τάχα η κρατική καταστολή εφαρμόζεται μόνο ενάντια σε «τρομοκράτες» και σε «εγκληματικά αντικοινωνικά στοιχεία».

Τέλος η ΟΕΝΓΕ προειδοποιεί ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν για την υπεράσπιση μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων και  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας