Ανατιμολόγηση στα ΜΗΣΥΦΑ- Αυξήσεις από χθες που φτάνουν το 35%

17-12-2019

Σε ανατιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τιμολόγηση νών ΜΗΣΥΦΑ, προχωρά ο ΕΟΦ μετά και το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, «στα πλαίσια της διαδικασίας ανατιμολόγησης των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων, και της τιμολόγησης των νέων ΜΗΣΥΦΑ, για τα οποία υπεβλήθη αίτημα τιμολόγησης τους στο έτος 2019, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών», να υποβάλλουν έως και την Παρασκευή 20-12-2019 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς ανατιμολόγηση/τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 01-10-2019.

Όπως διευκρινίζεται, δεδομένου του ότι για τα ΜΗΣΥΦΑ λαμβάνονται τα δεδομένα στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ, σας ενημερώνουμε πως στα φύλλα έρευνας για τα νέα αιτήματα που είχαν υποβληθεί εντός του 2019 οι κατόχοι, που το επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία.

Η υποβολή όλων των στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ, διαδικασία η οποία εφαρμόζεται στην ανατιμολόγηση και στην τιμολόγηση νέων προϊόντων. Για την ανατιμολόγηση/τιμολόγηση των ΜΗΣΥΦΑ, οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας στο πεδίο της αιτούμενης χονδρικής τιμής, θα πρέπει συμπληρώσουν την αιτούμενη ενδεικτική λιανική τιμή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία των φαρμακοποιών από χθες Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ισχύουν νέες τιμές σε ΜΗΣΥΦΑ, με αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και το 35%.