Βασίλης Κικίλιας: Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Σαντορίνης – Καθυστέρησε τρία χρόνια…

18-12-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Θήρας:

«Ξεκίνησε χθες η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, που καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Επιλύεται έτσι το πρόβλημα που είχε προκύψει στη Σαντορίνη και αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους 20 νεφροπαθείς συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις συντονισμένες και ομαδικές τους ενέργειες, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού».