Χριστούγεννα: Ποια προβλήματα υγείας πρέπει να προσέχουμε περισσότερο

άρρωστη γυναίκα φυσά τη μύτη της μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
27-12-2019

Τώρα τις γιορτές είναι ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να περάσουμε ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα έτσι για όλους. Για ορισμένους οι συνθήκες είναι τέτοιες που τα Χριστούγεννα που έρχονται μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να εμφανίσουν προβλήματα υγείας. Ποια είναι αυτά;

Η υγεία μας τα Χριστούγεννα

Σουηδοί επιστήμονες μελέτησαν έρευνες 16 ετών. Και διαπίστωσαν πως οι πιθανότητες για να πάθει κανείς έμφραγμα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις δέκα το βράδυ είναι 5% περισσότερες.
Γιατί γίνεται αυτό; Ο επικεφαλής της έρευνας David Erlinge λέει πως έχει να κάνει με το κρύο και το γεγονός πως κλείνουν πιο εύκολα οι αρτηρίες.

Οι ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Wayne στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν τις δικές τους μελέτες. Κι έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα.
Οι επικεφαλής της μελέτης Linda Saab και Arash Javanbakht ήαν οι επικεφαλής της μελέτης. Διαπίστωσαν πως αν κάποιος ζει μακριά από τους αγαπημένους του ανθρώπους τις γιορτές έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει αισθήματα κατάθλιψης, απομόνωσης και μοναξιάς.

Και φυσικά μην ξεχνάμε τις πιθανότητες που έχει κάποιος να πάθει ατύχημα που φυσικά αυξάνεται μέσα στις γιορτές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πονοκέφαλος: 6 λόγοι που μας χτυπά περισσότερο τα Χριστούγεννα