ΕΟΠΥΥ: νέες e – υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους

02-01-2020

Μία νέα υπηρεσία πιστοποίησης του ασφαλισμένου, που πλέον θα έχει την δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο που θα προμηθευτεί τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), δηλαδή εάν επιθυμεί να τα λαμβάνει (όπως σήμερα) από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα φαρμακεία της γειτονιάς του, που θα συμμετέχουν στην διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ, ενεργοποίησε ο Οργανισμός στο πλαίσιο ενίσχυσης του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΠΥΥ, στόχος «είναι ο ΦΑΥ να μπορεί να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες, όπως ο προγραμματισμός ραντεβού για την προμήθεια ΦΥΚ από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, η ηλεκτρονική ενημέρωση για την πορεία αιτήσεων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ) για την χορήγηση ΦΥΚ, κ.α.».

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση στον προσωπικό ΦΑΥ, καθώς η διαδικασία είναι απλή και αποτελεί ένα εργαλείο που βοηθά τόσο τον ΕΟΠΥΥ όσο και τον ασφαλισμένο να εντοπίζει τυχόν χρεώσεις που έγιναν χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει για αυτές. Συγκεκριμένα μέσω του ΦΑΥ ο κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα «αυτοελέγχου» για τυχόν χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί, αφού υπάρχει πλήρης εικόνα όλων των παροχών που έχουν αποζημιωθεί.

Σημειώνεται ότι μετά και την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, με τον ΦΑΥ οι ασφαλισμένοι έχουν πρόσβαση σε στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΟΠΥΥ.

Οδηγίες για την εγγραφή στον ΦΑΥ

Με κάθε συναλλαγή σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥ, προεγγράφεστε αυτόματα στον προσωπικό σας Φάκελο Ασφάλισης Υγείας. Κατόπιν, δύναται να δημιουργήσετε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (Κωδικός Χρήστη και Συνθηματικό) από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: (Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας – https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson) και αυτόματα να
συνδεθείτε στον ΦΑΥ: (https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml)

Εναλλακτικά, οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν επισκεφθεί οποιαδήποτε ΠΕ.ΔΙ. μπορούν να πραγματοποιούν εγγραφή με τους κωδικούς ΤΑΧΙSnet και τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου τους στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: (Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας – https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson) και λαμβάνουν μοναδικό κωδικό εγγραφής. Στη συνέχεια, όταν πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε οποιοδήποτε ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή σε ΠΕ.ΔΙ., με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο και το αποδεικτικό εγγραφής, ενεργοποιούν την υπηρεσία.