Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis

14-01-2020

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κα Ελένης Ράικου. Όπως αναμένεται, κατά την κατάθεσή της θα αναφερθεί στο ρόλο του «Ρασπούτιν» σχετικά με την άσκηση διώξεων κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε η κα Ράικου σε καταθέσεις της στην τακτική δικαιοσύνη έχει κατονομάσει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» και έχει αποκαλύψει τις πιέσεις και απειλές που δέχθηκε όταν αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές του.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων έχει καταθέσει στην δικαιοσύνη πως: «Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά είναι ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές μεθόδους του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος» ενώ σε άλλο σημείο έχει δηλώσει, «Είναι γνωστή η σχέση του (σ.σ. Δ. Παπαγγελόπουλου) με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Είναι όπως την περιέγραψε ο αντιεισαγγελέας κ. Ιωάννης Αγγελής».

Η ίδια έχει καταθέσει ότι παραιτήθηκε από την θέση της καθώς το σύστημα Ρασπούτιν εξαπέλυσε κυνηγητό εναντίον της με πειθαρχικές διώξεις. Ανάφερε χαρακτηριστικά «με μάρτυρες κατηγορίας άλλοτε την αντιεισαγγελέα Τουλουπάκη η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης και άλλοτε την πρόεδρο πρωτοδικών Ζαμανίκα».