Έρχονται 3.300 προσλήψεις στην Υγεία. Τον Μάιο οι πρώτες 700-800 θέσεις

17-01-2020

Προσλήψεις 700-800 ατόμων τον ερχόμενο Μάιο έρχονται στην Υγεία ενώ ήδη υπάρχει εγκριτική απόφαση  για 2.450 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνάντηση ήταν τα παρακάτω:

– Μόνιμοι διορισμοί στο Δημόσιο
– Άδειες μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων και συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των προσλήψεων δήλωσε ότι υλοποιείται επακριβώς το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης για το 1:1. Είπε ότι έχουν αποχωρήσει 21.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι την τελευταία διετία και ότι θα γίνει αντίστοιχος αριθμός προσλήψεων.Ανακοίνωσε ότι «ξεμπλόκαραν» οι προσλήψεις 700-800 γιατρών, οι οποίες θα γίνουν ως το Μάιο. Παράλληλα για την Υγεία υπάρχει εγκριτική απόφαση για 2.450 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Για την Παιδεία είπε ότι θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και οι 5.250 που «τρέχουν» με την προκήρυξη της Γενικής Αγωγής.

Για την επιλογή στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση, απάντησε ότι έχουν συγκροτηθεί όλα τα συμβούλια επιλογής και ότι οι κρίσεις προχωρούν κανονικά. Δήλωσε ότι σε επόμενη φάση θα επανεξετάσει το ζήτημα του ποσοστού της συνέντευξης και των άλλων κριτηρίων.Τέλος, για τις άδειες των συμβασιούχων ο υπουργός δήλωσε ότι είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, προκειμένου οι άδειες να επεκταθούν και στους συμβασιούχους του Δημοσίου.