8-10 ώρες αναμονή στα επείγοντα του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

26-12-2016

Τουλάχιστον 8-10 ώρες αναμένουν οι ασθενείς στα επείγοντα του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστούν ενώ φορεία στοιβάζονται στη σειρά στους διαδρόμους. Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο κάνει λόγο για υποβάθμιση του Ιπποκράτειου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου, για τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί 8 εφημερίες από τις οποίες τις  7 θα εφημερεύει μόνο το Ιπποκράτειο στο νομό Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, καταγράφεται τεράστια έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών σε όλα τα τμήματα και ιδιαίτερα στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών με τρεις τραυματιοφορείς στην εφημερία και  επτά άτομα Νοσηλευτικού Προσωπικού για 14 Ιατρεία.

Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης ότι «συνεχής είναι και η ετήσια μείωση της χρηματοδότησης με εγκληματική μείωση του προϋπολογισμού από 56εκ. € το 2012  σε  31,5 εκ. € το 2014, όταν ακόμη και σε μικρότερα σε κλίνες νοσοκομεία, καταγράφεται μεγαλύτερη χρηματοδότηση».

Καταλήγοντας το Σωματείο κάνει λόγο για «ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο έχει οδηγήσει εργαζόμενους και ασθενείς στα πρόθυρα εξαθλίωσης και είναι έτοιμο να εκραγεί. Το αποτέλεσμα δυστυχώς, όλων των παραπάνω, είναι να οδηγούνται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι υπερέβαλαν τον εαυτόν τους στην εργασία τους με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Τώρα πλέον η λειτουργία του Νοσοκομείου γίνεται επικίνδυνη και για τους ίδιους τους ασθενείς».