8 χρόνια με αναστολή στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων

26-12-2016

Κάθειρξη οκτώ ετών και τριών μηνών με αναστολή  καθώς και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την περιβόητη υπόθεση με το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με «πρωταγωνιστή» τον τότε πρόεδρο του νοσοκομείου, Χάρη Τομπολούγλου. 

«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητά μου», δήλωσε ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης. O πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής, ενώ στον έτερο κατηγορούμενο Χρ. Τριανταφύλλου, στενό συνεργάτη του Χ. Τομπούλογλου, επιβλήθηκε φυλάκιση πέντε ετών και επτά μηνών επίσης με αναστολή. Οι δικαστές απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που ζήτησαν οι δύο καταδικασθέντες, ενώ για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κ.Τομπούλογλου επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο κατηγορούμενος γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τομπούλογλου δικάστηκε για φακελάκι 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό, διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.