8 νέα κρούσματα Ηπατίτιδας Α σε κέντρο προσφύγων στην Καβάλα

26-12-2016

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ηπατίτιδα Α, όπως προκύπτει από τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α, ηλικίας  από 3 έως 28 ετών, από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας εισήχθησαν  στην Παιδιατρική και Παθολογική  κλινική του νοσοκομείου. Από τα κρούσματα αυτά ένας 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται. 

Παράλληλα, ένα νέο κρούσμα Ηπατίτιδας (Α) ηλικίας 32 ετών από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Παιονίας, νοσηλεύθηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.  

«Σύμφωνα  με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου και ενώ η ηπατίτιδα Α εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό  στο κέντρο  φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών μειώθηκε κατά  2.832 άτομα», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο. 

Μάλιστα το Σωματείο θέτει σειρά ερωτημάτων προς τους αρμόδιος φορείς αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. Συγκεκριμένα, ρωτά: 

«1). Εμβολιάστηκαν Εγκαίρως Υποχρεωτικά  Όλα τα  υγιή παιδιά  άνω του ενός έτους  με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου , σύμφωνα με τις Υ1/Γ.Π. οικ.14020220/12/2011 και Υ1/Γ.Π. οικ.14095821/12/2011-Υπουργείο Υγείας  πριν Μεταβούν σε άλλα κέντρα; 

Τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν Δεκαπέντε (15). Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν Σαράντα επτά  (47) Κρούσματα Ηπατίτιδας (Α) σε ένα  καταυλισμό 1275 ατόμων.                                                             

 2). Πως χαρακτηρίζεται – ονομάζεται   η έξαρση αυτών των κρουσμάτων; 

3). Σε τι αποσκοπεί  η  άρνηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου να μας χορηγήσει  άμεσα  στατιστικά στοιχεία ( αριθμό, φύλλο ηλικία κ.ά.) των κρουσμάτων; 

4). Από πότε η προάσπιση της υγειονομικής ασφάλειας των εργαζομένων του νοσοκομείου μας αλλά και  της δημόσιας υγείας   αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα;».

  

 Διαβάστε τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη νόσο

Τι είναι η Ηπατίτιδα Α και πως μπορούμε να προφυλασσόμαστε από αυτή