Κορωνοϊός: Μπορεί να επιβιώσει στα κινητά για μία εβδομάδα

άνθρωποι φορούν μάσκες για να μην τους μολύνει ο κορωνοϊός
04-03-2020

Ο κορωνοϊος εξακολουθεί να μας είναι εντελώς άγνωστος. Οι ειδικοί, εκτός από ένα εμβόλιο, συνεχίζουν τις έρευνες τους και για να βρουν τρόπους να μειωθεί η μετάδοση. Τώρα, νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει στο κινητό για σχεδόν μία εβδομάδα. Προτείνουν μάλιστα να καθαρίζουμε την οθόνη του κινητού με μαντηλάκια που περιέχουν οινόπνευμα ως μέτρο προστασίας.

Ο κορωνοϊός ζει στο κινητό μας

Όπως μεταδίδει η metro.co.uk ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει να καθαρίζουμε τις οθόνες των smartphoone με μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα. Μάλιστα, πρέπει να το κάνουμε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει στην οθόνη του κινητού για σχεδόν μία εβδομάδα, εκτός αν απολυμαίνεται σωστά.

«Θα μπορούσατε να πλένετε τα χέρια σας. Αλλά εάν αρχίσετε να αγγίζετε την οθόνη του smartphones σας και έπειτα αγγίζετε το πρόσωπό σας, είναι πιθανή οδός μόλυνσης», αναφέρει ο καθηγητής William Keevil από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Τι προτείνουν οι ειδικοί

Ένας άλλος ακαδημαϊκός, ο Peter Xall από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου, τόνισε ότι θα πρέπει να καθαρίζουμε τα κινητά μας μία φορά το μεσημέρι και άλλο μία στο δείπνο.

Ο μέσος άνθρωπος παίρνει το τηλέφωνό του στα χέρια περίπου 2.600 φορές την ημέρα. Το χρησιμοποιεί περίπου 76 φορές, σύμφωνα με έρευνα της Dscout.

Η Apple προτείνει καθαρισμό των επιφανειών του τηλεφώνου με ένα πανί μικροϊνών και σαπουνόνερο, αλλά οι ειδικοί στην υγεία λένε ότι τα μαντηλάκια με οινόπνευμα είναι καλύτερα να αποτρέψουν έναν ιό.

Πηγή: metro.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Ηλικιωμένοι με χρόνιες νόσους τα περισσότερα θύματα