Ειδικό Σχέδιο για τη μετατροπή νοσοκομείων σε ειδικά για τον κορονοϊό

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο για την μετατροπή νοσοκομείων σε ειδικά νοσοκομεία για την υποδοχή, νοσηλεία και θεραπεία κρουσμάτων κορονοϊού.

Για παράδειγμα, στην Αττική το νοσοκομείο Παμμακάριστος θα αλλάξει χρήση και θα μετατραπεί σε Κέντρο Νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό Covid -19 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση έξαρσης της επιδημίας, στην Αττική το νοσοκομείο Παμμακάριστος θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και νοσήσει σοβαρά από την αναπνευστική λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Αρχικά, σύμφωνα με το σχέδιο, το νοσοκομείο θα εκκενωθεί από τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται σε αυτό. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή του σχεδίου Περσέας που αφορά μεταξύ άλλων τη μετακίνηση των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, διαδικασία που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ώρες.

In this article