Σεξ: Πως θα καταλάβουν οι άνδρες πως οι γυναίκες έχουν όρεξη

ζευγάρι που κάνει σεξ
06-03-2020

Όσον αφορά στο σεξ, ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του συνήθειες, τις δικές του προτιμήσεις και τους δικούς του κωδικούς. Αυτό που είναι κανόνας είναι πως για να φτάσουν δυο άνθρωποι μέχρι το σεξ πρέπει να το θέλουν και οι δυο. Τώρα, νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως οι άνδρες αντιλαμβάνονται με τη μυρωδιά πότε μια γυναίκα βρίσκεται σε σεξουαλική διέγερση.

Νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Kent υποδεικνύει ότι οι άνδρες μπορούν να ξεχωρίσουν τη μυρωδιά μιας γυναίκας που είναι σεξουαλικά διαθέσιμη και μιας που δεν είναι.

Η έρευνα για το σεξ

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior. Δείχνει πως η ανίχνευση της σεξουαλικής διέγερσης μέσω της μυρωδιάς ίσως να λειτουργεί σαν ένα πρόσθετο κανάλι επικοινωνίας του σεξουαλικού ενδιαφέροντος μεταξύ των φύλων. Παρέχει λοιπόν μια επιπλέον επιβεβαίωση για την ύπαρξή του.

Η έρευνα αυτή, της οποίας ηγήθηκε ο Δρ. Arnaud Wisman, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Kent, επεκτείνει το πεδίο έρευνας προηγούμενων μελετών. Εκείνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν και να ανιχνεύουν συναισθήματα όπως ο φόβος ή η θλίψη μέσω της μυρωδιάς. Η σεξουαλική διέγερση, λοιπόν, αναγνωρίστηκε επίσης σαν μια συναισθηματική φυσική κατάσταση.

Τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν μέσω τριών διαφορετικών πειραμάτων. Κατά την διάρκεια τους, οι άνδρες επεξεργάζονταν τη μυρωδιά δειγμάτων ιδρώτα από ανώνυμες γυναίκες που είτε βρίσκονταν σε σεξουαλική διέγερση είτε όχι. Οι άνδρες αξιολόγησαν τη μυρωδιά των γυναικών της πρώτης κατηγορίας ως σχετικά πιο ελκυστική. Πράγμα που με τη σειρά του αύξησε τα σεξουαλικά τους κίνητρα. Το φαινόμενο αυτό υποδεικνύει ότι και μόνο τα χημικά σήματα της μυρωδιάς μπορούν να εκμαιεύσουν μια σεξουαλική απόκριση από τους παραλήπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ΠΟΤΕ μια γυναίκα μετά την πράξη