Χέρια: Πόσο βρώμικα είναι αν δεν τα πλένουμε

09-03-2020

Τώρα που ο κορωνοϊός έχει μπει στη ζωή μας, όλοι οι ειδικοί μας λένε πως το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας είναι η υγιεινή. Και συγκεκριμένα η καθαριότητα στα χέρια. Πρέπει να τα πλένουμε πολύ συχνά και για τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Ενώ μπορεί να φανεί προφανές, μια σειρά φωτογραφιών μαύρου φωτός έδειξαν σε απευθείας σύνδεση ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ πλύσης των χεριών σας και καλής πλύσης των χεριών.

Η ηθοποιός Kristen Bell μοιράστηκε ένα κολάζ έξι εικόνων στο Instagram. Αυτό δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα χέρια που δεν έχουν πλυθεί και τα οποία πλένονται για 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι.

«Η μητέρα μου μου έστειλε τις φωτογραφίες σύγκρισης πριν και 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι YALL»

Η βρώμικη αλήθεια για το πλύσιμο στα χέρια σας

Κάθε μία από τις έξι φωτογραφίες έδειξε πόσα βακτήρια ήταν σε ένα χέρι μιας γυναίκας. Αυτό έγινε χρησιμοποιώντας μαύρο φως και κρέμα που ονομάζεται Glo-Germ. Ένα ορυκτέλαιο που προσκολλάται στα μικρόβια και είναι ορατό μόνο κάτω από ένα υπεριώδες φως.

Οι εικόνες έδειχναν τα χέρια σε διαφορετικά στάδια καθαριότητας.

  • πριν το πλύσιμο
  • μετά από ένα ξέβγαλμα και κούνημα
  • με έξι δευτερόλεπτα και χωρίς σαπούνι
  • με 30 δευτερόλεπτα με σαπούνι

Οι πρώτες φωτογραφίες απεκάλυψαν ότι είχε παραμείνει πλήθος βακτηριδίων και, παρόλο που ήταν παρόμοια, υπήρχε επίσης μια έντονη διαφορά μεταξύ πλύσης 15 δευτερολέπτων με σαπούνι και 30 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με το NHS, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ή όσο αρκεί να τραγουδήσετε δύο φορές «Happy Birthday».

Η σωστή τεχνική θα πρέπει να περιλαμβάνει το να χτυπάτε το πίσω μέρος του άλλου με το ένα χέρι και να καθαρίζετε μεταξύ των δακτύλων πριν τρίψετε το πίσω μέρος των δακτύλων σας στις παλάμες σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Χέρια: Το 97% τα πλένει λάθος