Δάνειο από Κομισιόν για να στηρίξει την προσπάθεια της γερμανικής CureVac του Χοπ για το εμβόλιο

17-03-2020

Τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τη συμμετοχή Μητσοτάκη

Ποσό ύψους έως και 80 εκατ. ευρώ διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως οικονομική υποστήριξη στη γερμανική εταιρία CureVac για να εντείνει την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την φαρμακευτική εταιρία, το εμβόλιο για τον COVID-19 θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτης της φαρμακευτικής εταιρείας CureVac είναι ο Ντίτμαρ Χοπ, ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ.

Όπως ανέφερε ο Χοπ και φιλοξένησε τη δήλωσή του η επίσημη σελίδα της Χόφενχαϊμ στα social media: «Θέλουμε να μπορεί να το κάνει ο καθένας ανεξαιρέτως»!

Συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Την ίδια στιγμή, σήμερα το απόγευμα, συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – στο οποίο θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – με αντικείμενο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί.

Στο Συμβούλιο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να εγκρίουν τα μέτρα που αποφάσισε χθες η ΕΕ και μεταξύ άλλων προβλέπουν:

Απαγόρευση για διάστημα 30 ημερών (με δυνατότητα παράτασης) όλων των μη απολύτως αναγκαίων ταξιδιών προς τις χώρες της ΕΕ, πλην ορισμένων εξαιρέσεων (μόνιμοι κάτοικοι, ιατρικό προσωπικό κ.α.). Εξαιρούνται, όσοι μεταφέρουν αγαθά θα πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ώστε να μην διαταραχθεί ο ανεφοδιασμός της αγοράς με εμπορεύματα.

Περιορισμό των εξαγωγών του προστατευτικού εξοπλισμού ώστε να διασφαλιστεί ότι η ευρωπαϊκή αγορά θα έχει διαθέσιμα προϊόντα. Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για τις μάσκες, τα προστατευτικά γυαλιά, τις στολές και άλλα είδη για την κάλυψη του προσώπου, της μύτης και του στόματος.