Νίκος Χαρδαλιάς: Αυστηρές συστάσεις για “αποκλειστικά αναγκαίες εξόδους από τις οικίες” – Ένα βήμα πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας

18-03-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ένα βήμα πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας βρίσκεται το μέτρο, το οποίο θα ισχύσει από αύριο το πρωί και προβλέπει ότι θα απευθύνονται από τις αρχές αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες στο δρομο, προκειμένου εκείνοι να βγαίνουν μόνον εάν είναι αναγκαίο από την οικία τους.

Αυτό ανακοίνωσε πολύ συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων από το υπουργείο Υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από αύριο το πρωί θα απευθύνονται συστάσεις για “αποκλειστικώς και μόνον εξόδους από τις οικίες των πολιτών, οι οποίες θα αφορούν τον γιατρό τους, την εργασία τους, την τράπεζά τους, τα πρατήρια καυσίμων, την παροχή βοήθειας σε ευπαθές ή ηλικιωμένο άτομο, τη σωματική άσκηση και την βόλτα του κατοικιδίου ζώου τους.

Σωτήρης Τσιόδρας: 31 νέα κρούσματα SARS – COV 2 στην Ελλάδα, στα 418 το σύνολο

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την επιβεβαίωση 31 νέων κρουσμάτων νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας, με το σύνολο να φθάνει στα 418 κρούσματα, εκ των οποίων 64 είναι τα απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης, 79 νοσηλεύονται, εκ των οποίων 13 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). 13 ασθενείς έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.