Σωτήρης Τσιόδρας: Μην φεύγετε μαζικά για τα νησιά, δεν αντέχει το ΕΣΥ – Συγκινημένος ο Νίκος Χαρδαλιάς

19-03-2020

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Αγωνιώδη έκκληση προς τους κατοίκους της χώρας, προκειμένου “να μη γεμίζουν κατά χιλιάδες τα πλοία για να αποβιβασθούν στα νησιά”, απηύθυνε μεταξύ άλλων το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαρτίου ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εξήγησε ότι θα είναι λίαν δύσκολες οι αεροδιακομιδές πιθανών ασθενών με νέο κοροναϊό SARS – COV 2 από τα νησιά για τα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

Με σπασμένη φωνή και εμφανώς συγκινημένος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε μεταξύ άλλων, από τη πλευρά του, οι κάτοικοι της χώρας μας να επιδείξουν πειθαρχία, ατομική ευθύνη και, φυσικά, φιλότιμο, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι από την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα επιτηρείται αυστηρώς η τήρηση της υποχρέωσης προς 14ήμερη καραντίνα για όλους τους πολίτες οι οποίοι επιστρέφουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Κατά τα λοιπά, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, με το σύνολό τους στην Ελλάδα να φθάνει πλέον τα 464 κρούσματα, εκ των οποίων τα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής μόλυνσης και τα 78 νοσηλεύονται. Δεκαέξι ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του ΕΣΥ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ οι νεκροί έχουν ήδη φθάσει τους 6, με 19 ασθενείς να έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι εκτιμάται πως τα πραγματικά κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα φθάνουν τα 2.000 – 3.000.